Over Inge

Inge Janssens

Eigenaar van Atelier Kunstd’Inge. Ik woon en werk al jaren in Tilburg. Naast mijn werk als psychiatrisch verpleegkundige heb ik reeds op meerdere plekken in de stad mijn atelier gehad. Momenteel maak ik gebruik van een atelier in de oude dans en muziekschool te Tilburg. Een zeer fraaie en inspirerende plek, achter het Textielmuseum. Ik ben geschoold aan de Academie voor schone kunsten in Arendonk waar ik de richting monumentale kunst/mixed media heb gevolgd. In mijn atelier maak ik vrij werk, maar ook vinden er lessen en workshops plaats. Mijn voorliefde voor het werken met materialen die al een schoonheid in zich dragen vormen vaak het uitgangspunt. Ik voeg toe of laat juist weg. Spelenderwijs en op gevoel breng ik een beeld tot stand. Ik zit niet vast aan één materiaal, maar acryl en olieverf vormen een basis. De imperfectie van ons mens zijn, de solitaire figuren die in mijn werk een rol spelen raken aan mijn werk als psychiatrisch verpleegkundige. Op beide gebieden probeer ik te verbinden, er te zijn. In woord en beeld draag ik mensen een warm hart toe. Daarbij mag humor niet ontbreken.

 

 

 

Niet zoeken maar vinden

~ Pablo Picasso

Uitgelichte projecten

Kunstopdracht MPU Tweestedenziekenhuis

Enorm vereerd met het vertrouwen wat er in mij werd gesteld door mijn leidinggevenden toen er gesproken werd over de MPU nieuwbouw en kunst! Wat begon met de opdracht voor drie schilderijen groeide uit tot een totaalconcept waarbij alles met elkaar in verbinding werd gebracht. Om te beginnen mijn vele werkzame jaren vol lief en leed op de oude Paaz en mijn passie de kunst. Ik denk zelf dat het daarom klopt. Het valt samen. Mijn hart voor de mens die tijdelijk en soms helaas langdurig de draad van het leven kwijt is. Uniek en kleurrijk maar soms gekooid en zoekende maar nooit alleen. Met perspectief en uitnodigende spreuken, een hart onder de riem, de draad weer oppakkend, vrij om verder te gaan!
Ik ben heel trots op het eindresultaat en dankbaar voor de geweldige reacties! Ik hoop oprecht dat de kwetsbaarheid en de kracht spreken uit het werk.

Kunstkameraden

Kunstkameraden is een belevenis met de duur van een half jaar. In deze periode werkt een aantal koppels die bestaan uit een professioneel (beeldend) kunstenaar en jongere in het atelier van de kunstenaar aan een kunstwerk.

Lees hier een mooi artikel over mij en dit project. Klik hier om naar het artikel te gaan

Pop-up galerij meets leegstand

Een mooie kans met twee handen aangegrepen. Hartje Tilburg mijn eigen tijdelijke Galerie. zie hier een leuk artikel uit die tijd.

Pop-up Paleis Tilburg

 In de kamers van het Paleis exposeren kunstenaars uit diverse disciplines (schilderkunst, sculpturen, keramiek, aquarel, fotografie en nog veel meer).

Ik had de eer mee te mogen doen en ook namens het project Kunstkameraden.

Project Hotel Au Quartier Maastricht

Een greep uit de werkjes die ik heb mogen plaatsen in hartje Maastricht bij Hotel Au Quartier. Een mooi authentiek pand met een heerlijk hotel en restaurant. Geen kamer hetzelfde, dus dat vroeg om iets persoonlijks qua kunst. 

Kunstdinge op sociale media

@kunstdinge

Inge Janssens

@atelierkunstdinge